Pentru a va proteja investitia facuta, va prezentam cateva sfaturi foarte importante care vor asigura ochelarilor dumneavoastra o viata cat mai indelungata:
     Intotdeauna, inainte de curatare, lentilele trebuiesc umezite cu un pulverizator special sau, in lipsa acestuia, cu apa de la robinet .Pentru stergere folositi o carpa cu microfibre sau o hartie moale.
     Niciodata sa nu sprijiniti ochelarii cu fata in jos, pe propriile lentile. Locul cel mai bun pentru pastrare este in cutia lor.
    Intotdeauna sa folositi ambele maini cand va puneti sau dati jos ochelarii In acest mod ochelarii vor ramane calibrati pentru o perioada mai mare de timp.
 
Picture
Ce sunt radiatiile solare?

Razele luminoase emise de soare reprezinta o totalitate de particule energetice numite fotoni care ajung pe Pamant sub forma de radiatii. In functie de lungimea undei, se clasifica in radiatii vizibile (razele colorate) si radiatii invizibile, care la randul lor se clasifica in raze infrarosii (IR) si raze ultraviolete (UV). Razele ultraviolete au cea mai multa energie si deci sunt cele mai periculoase pentru om.

Ultravioletele A (UVA) 320-400 nm – penetreaza in straturile profunde ale epidermei si reprezinta cauza imbatranirii pielii si formarii micilor tumori ale epidermei (melanoamele). Ele patrund si in interiorul ochiului si determina afectiuni precum: cataracta, degenerescenta maculara, maculopatia solara.

Ultravioletele B (UVB) 290-320 nm – sunt razele care patrund la nivelul epidermei cauzand bronzul dar si si inrosirea pielii (eritemul). Ele nu patrund in interiorul ochiului fiind absorbite de cornee insa pot determina aparitia unor afectiuni ale suprafetei oculare cum ar fi: pterigionul, pinguecula, fotokeratita, fotoconjunctivita.

Ultravioletele C (UVC) 200-290 nm – sunt foarte nocive pentru om dar din fericire sunt blocate de stratul de ozon din atmosfera care le impiedica accesul spre Pamant.

Radiatiile vizibile HEV (violet-albastre) – au energie foarte ridicata (reprezinta componenta cea mai apropiata de ultraviolete), care poate cauza leziuni cumulative ale retinei. Componenta HEV reprezinta radiatia cu energia cea mai mare care ajunge la retina si provoaca reactii de fotooxidare, o posibila cauza a degenerescentei maculare. S-a demonstrat stiintific ca aparitia leziunilor cumulative ale retinei este proportionala cu timpul de expunere la radiatiile de intensitate ridicata.

Ce este indicele UV?

Indicele UV indica intensitatea radiatiei ultraviolete solare care ajunge pe Pamant. Este adoptat la nivel international pentru a informa asupra riscului posibil cauzat de expunerea excesiva la soare.


 

Fie ca sunteti atlet olimpic in apogeul carierei sau pur si simplu va place sa mergeti sa alergati din cand in cand, lentilele de contact va pot asigura acuitatea vizuala maxima si libertate de miscare fara inconvenientele ochelarilor.

Atunci cand practicati activitati sportive este important sa vedeti bine, pentru a obtine performante maxime, fie ca este vorba sau nu de o competitie. Lentilele de contact pot imbunatati performanta pentru ca:

  • Asigura o acuitate vizuala periferica si laterala mai buna decat ochelarii.
  • Nu exista nici un obstacol intre dumneavoastra si obiectivul propus, lentilele nu se murdaresc si nu se aburesc.
  • Lentilele de contact asigura o vedere buna, stabila si pot fi purtate sub masti, sub ochelarii sau castile de protectie.
  • Nu trebuie sa va faceti griji ca vor cadea sau aluneca atunci cand va miscati sau transpirati.
  • Lentilele de contact asigura perceperea reala a dimensiunilor, ceea ce inseamna ca imaginea nu este distorsionata din punctul de vedere al dimensiunii sau formei.
Nu subestimati o problema de vedere chiar daca o considerati nesemnificativa! Ochii dumneavoastra pot avea de suferit si, in consecinta, performantele sportive vor avea de suferit. Corectarea optima a vederii este esentiala, la fel si examinarile oftalmologice periodice!

 
Sunteti ingrijorat de vederea dumneavoastra? Este dificil sa vedeti clar de aproape?

Nu va ingrijorati. Nu sunteti singurul. Toti oamenii la un moment dat dupa 40 de ani realizeaza ca nu mai pot vedea clar cand citesc ziarul de dimineata... Si situatia se inrautateste cand incearca sa citeasa prospectul unui medicament!

Daca prezentati aceste probleme de vedere aveti nevoie imediat de o pereche de ochelari pentru citit. Acestia sunt usori, cu lentile subtiri si au diferite forme si culori.

O multime de oameni evita purtarea ochelarilor pentru aproape pentru ca se gandesc ca prezenta lor le va strica aspectul... Odata cu constanta imbunatatire a stilului si tehnologiei, ochelarii nu mai sunt obiecte ponosite care adauga 5 ani varstei dumneavostra. Ei sunt produsi in diferite stiluri si culori astfel incat acum puteti alege rama potrivita fizionomiei dumneavoastra si cele mai usoare lentile.

Optiuni disponibile

Unii oameni cumpara mai mult de o pereche de ochelari pentru citit pentru a-i purta potrivit cu diferitele ocazii. Puteti pastra o pereche de ochelari pentru citit conventionali pentru birou. Puteti avea o alta pereche de ochelari clasici pentru acasa si o pereche de ochelari “trazniti” pentru cand iesiti la pizza. Va puteti permite sa cumparati mai multe perechi de ochelari pentru citit deoarece au un pret rezonabil.

Decizia legata de pret

Oricum, nu faceti compromisul de a cumpara o pereche de ochelari de pe strada. Mergeti la un magazin de optica specializat unde se va stabili dioptria potrivita pentru fiecare ochi in parte si numai asa veti avea cea mai buna claritate. Dupa ce veti avea prescriptia se va alege stilul si culoarea ramei si a lentilelor. La Optica Vista veti gasi rame si lentile pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele!

Ingrijirea ochelarilor

Intretinerea ochelarilor pentru lectura este foarte importanta. Deoarece sunt purtati temporar ei trebuie transportati intotdeauna in toc.

Alte sfaturi folositoare:

  • In timp ce introduceti ochelarii in toc asigurati-va ca lentilele sunt plasate pe partea captusita pentru a preveni zgarierea.

  • Curatati lentilele cu solutii speciale care nu distrug tratamentele aplicate lentilelor.

  • Nu frecati suprafata lentilelor ochelarilor cu o carpa sau cu orice material. Utilizati doar lavete din microfibra ce nu zgarie suprafata lentilelor.

  • Mergeti regulat la un consult oftalmologic chiar daca nu sesizati ca ati avea probleme cu vederea. Consultul oftalmologic periodic este cheia depistarii precoce a unor afectiuni oculare ce apar dupa 40 de ani.

Relaxati-va si bucurati-va de noua dumeavoastra pereche de ochelari pentru citit!

    Optimed

    OptiMed este un proiect construit de o echipă cu viziune contemporană despre estetică si optică medicală.

    Archives

    April 2013

    Categories

    All